Stress og belastning

Stress symptomer

Alle kommer ud for belastninger i deres liv, som kan føre til stress. Vi reagere langt fra ens, men stressbelastning er i dag et udbredt fænomen, som rigtig mange har problemer med at håndtere.Stress er ikke en sygdom, men en belastningsreaktion som kan gå fra at være kortvarig til at blive mere kronisk, med risiko for at udvikle depression.

At opleve stress reaktioner er en hensigtsmæssig og ønskelig reaktion, når vi står over for udfordringer, som kræver en særlig indsats. Det kan være en eksamen, en krævende opgave på arbejdet, eller en tilspidset situation i trafikken, hvor vi skal reagere hurtigt og behændigt. I en stress-situation skruer vores nervesystem op for blusset, så vi får ekstra kræfter og skærpede evner til at håndtere udfordringen kortvarigt.

Stress bliver først et problem, når belastningen bliver langvarig, og vi ikke længere oplever os i stand til at håndtere krav og forventninger. Langvarig stress kan medføre sygemelding, udbrændthed og depression.

Symptomer på stressbelastningen er typisk

  • en oplevelse af ikke at slå til og have let til tåre
  • at have søvnbesvær
  • at være fysisk udmattet og træt hele tiden,
  • irritabel, opfarende, nærtagende,
  • hjertebanken og uro,
  • hukommelses- og koncentrationsproblemer samt angst.

De fleste oplever det som værende en tilstand de ikke kan kende sig selv i og som har udviklet sig over tid.

Stressbehandling og coaching

Jo tidligere man reagerer på stress-symptomer des bedre. Ved henvendelse før stressen “har sat sig”, er det muligt at gå til problemet gennem coaching og kortvarig løsningsorienteret terapi.

Hvis man har haft stress-symptomer i længere tid, vil behandlingen typisk tage afsæt i at balancere krop og sind, hvilket evt. kan ske via åndedræts- og mindfulnessøvelser. Når du har overskud til det, vil vi kunne tage fat på terapeutiske samtaler, for sammen at finde frem til årsager og muligheder for ændringer.

Vi tilbyder et forløb, hvor vi sammen med dig afdækker den aktuelle stressbelastning. Vi støtter dig i at finde årsager og handlemuligheder, samt hvordan du fremover får balanceret dine udfordringer og ressourcer.

Gruppebehandling

Vi arbejder også med stressbehandling i grupper. Grupperne er såkaldte ”åbne grupper” hvor man sammen med andre stressramte får mulighed for at mødes 4-6 gange for at støtte hinanden i at håndtere aktuelle udfordringer og via psyko-edukation får indsigt i stress som fænomen, årsager til og håndtering af stress. Gruppen ledes af en behandlende psykolog. Nærmere beskrivelse følger snarest.

Kontakt os for mere information eller book en tid i dag.

Kontakt os

Du er altid velkommen til at skrive til os

Vi er her stadigvæk

Når du har brug for os. Så du kan fortsat få akut tider eller fortsætte dine samtaleforløb.
Vi ønsker at støtte op om det landsdækkende initiativ til at begrænse CORONAsmitte,  og derfor vil samtaler med psykologer i Psykologhuset Ny Østergade indtil videre  blive gennemført telefonisk eller som videokonsultationer.

Vi følger anbefalingerne  fra Sundhedsmyndighederne og Dansk Psykologforening .

Nuværende klienter vil løbende blive orienteret.
Nye klienter kan  fortsat henvende sig direkte til psykologerne eller via vores mail.

Brug for hjælp?

Vi tilbyder gratis konsultation, til at få vendt eventuelle psykiske udfordringer i disse svære tider.