Parterapi

Dialogen er ofte gået i stå, eller den ødelægger mere, end den gør godt. Vi sårer og såres, vi drænes og dræner. Det påvirker både forholdet og dit eget vel og være. I sådanne tilfælde, kan parterapi med en psykolog være det rette redskab til at finde vejen frem.

Det kan være svært at se og høre hinanden. Under et forløb med parterapi er terapeuten upartisk og fungerer som facilitator og formidler af kontakten mellem de to parter. Herved dannes der grobund for at skabe den gode sunde dialog igen.

Psykologen hjælper til med at åbne op for nye måder at være i dialog på, nye måder at få håndteret genstridige knaster. Psykologen hjælper til med at få en forstummet dialog i gang igen, og sikre at den ikke stikker af i den forkerte retning.

Det essentielle i parterapien er at give kærligheden, rummeligheden og forståelsen mellem to mennesker de bedste betingelser. Det er ofte ikke fravær af kærlighed, der giver problemerne men daglige misforståelser og hengemt nysgerrighed. Det er tillærte vaner og spil, som udleves i relationen til den anden, som forstyrrer eller direkte ødelægger parforholdet.

Et forløb med parterapi kan hjælpe jer til at finde andre måder at håndtere uoverensstemmelser, behov og forventninger på. Dårlige vaner kan brydes og give mulighed for at favne hinanden på en mere hensigtsmæssige måde. Psykologerne arbejder støttende, anerkendende og hjælper med at identificere baggrunden for de uheldige vaner og spil, som slider på parforholdet.

I mange tilfælde handler problemer i parholdet ikke om manglende kærlighed, men i stedet fortielser som udvikler sig til vrede hos partneren. Ofte er problemet at parterne ikke lytter til hinanden, og fejlagtigt tror at partneren er blevet ligeglad.

Parterapien kan foregå hver for sig i starten, men der anbefales parvise konsultationer på sigt.

Kontakt os for mere information eller book en tid i dag.

Kontakt os

Du er altid velkommen til at skrive til os

Vi er her stadigvæk

Når du har brug for os. Så du kan fortsat få akut tider eller fortsætte dine samtaleforløb.
Vi ønsker at støtte op om det landsdækkende initiativ til at begrænse CORONAsmitte,  og derfor vil samtaler med psykologer i Psykologhuset Ny Østergade indtil videre  blive gennemført telefonisk eller som videokonsultationer.

Vi følger anbefalingerne  fra Sundhedsmyndighederne og Dansk Psykologforening .

Nuværende klienter vil løbende blive orienteret.
Nye klienter kan  fortsat henvende sig direkte til psykologerne eller via vores mail.

Brug for hjælp?

Vi tilbyder gratis konsultation, til at få vendt eventuelle psykiske udfordringer i disse svære tider.